- 2 ad. büyük boy havuç
- 1 sb.yoğurt
- 2-3 diş sarımsak
- 4-5 yk. sıvıyağ
- yarım çb.dövülmüş ceviz
Havuçları yıkayın ve kabuklarını soyun. Rendenin iri tarafıyla rendeleyin.
Tavaya sıvıyağı alın, havuçları ekleyerek orta ateşte havuçlar yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 10 dakika soteleyin)
Sarımsağı rendeleyin, biraz tuz ekleyerek 1 su bardağı yoğurt ile karıştırın.
Pişen havuçları ocaktan alın ve 10 dakika kadar soğumasını bekleyin.
Hazırladığınız sarımsaklı yoğurdu ve cevizi pişirdiğiniz havuçlara ekleyerek karıştırın. Buzdolabında dinlendirdikten sonra servis yapın.
AFİYET OLSUN :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder