26 Kasım 2012 Pazartesi

Havuç Tarator

MALZEMELER:
  • 2 ad. büyük boy havuç
  • 1 sb.yoğurt
  • 2-3 diş sarımsak
  • 4-5 yk. sıvıyağ
  • yarım çb.dövülmüş ceviz
HAZIRLANIŞI:
Havuçları yıkayın ve kabuklarını soyun. Rendenin iri tarafıyla rendeleyin.
 Tavaya sıvıyağı alın, havuçları ekleyerek orta ateşte havuçlar yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 10 dakika soteleyin)
    Sarımsağı rendeleyin, biraz tuz ekleyerek 1 su bardağı yoğurt ile karıştırın.
     Pişen havuçları ocaktan alın ve 10 dakika kadar soğumasını bekleyin.
    Hazırladığınız sarımsaklı yoğurdu ve cevizi pişirdiğiniz havuçlara ekleyerek karıştırın. Buzdolabında dinlendirdikten sonra servis yapın.
AFİYET OLSUN :)

Hiç yorum yok: