- 4 ad.enginar
- 400 gr bakla
- 1 orta boy soğan
- zeytinyağı
- yarım demet dereotu
- 1 kutu garnitür
- limon
- tuz
- 2 ad. kesme şeker
Orta boy bir tencere yada tavaya soğanın yarısını yemeklik doğrayıp zeytin yağ ile soteleyelim.Enginarı kesme şeker ve tuz ilave ederek tencereye alalım ve çok az su ile yumuşayana kadar pişirelim.
Diğer tarafta doğradığımız soğanın diğer yarısını,ayıkladığımız bakla içlerini ve zeytinyağını biraz su ilave edip, baklalar iyice yumuşayana kadar pişirelim.
Pişen baklaları tuz ilave ederek blendır yardımı ile ezerek fava kıvamına getirelim.
Pişen enginarların içine harcımızı paylaştıralım.
En üstünü dereotu ve garnitür ile süsleyerek servis yapalım.
AFİYET OLSUN :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder