Her ne kadar ismini Yunanistan'ın Kavala şehrinden alsada aslında bizim ülkemizde, Edirne'nin meşhur kurabiyesidir.Bademli kurabiye olarak da bilinen kavala kurabiyesini mutlaka denemelisiniz.
MALZEMELER:
HAZIRLANIŞI:
Bademleri iri parçalara kıyp bir kenarda bekletelim.Yoğurma kabına un,margarin,tuz,şeker,kabartma tozu ve sıvıyağı ekleyip yoğuralım.Bademleri de ekleyip bir kere daha yoğuralım.Toplanan hamuru tezgahta açıp ay şeklinde keselim.(Ay şeklinde kalıbınız yoksa çay bardağıyla yuvarlak kesip yine çay bardağıyla ay şekli verecek şekilde kesebilirsiniz.)Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip önceden ısıtılmış 175C lik fırında pişirelim.Soğuyunca üzerine pudra şekeri serpelim.
AFİYET OLSUN :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder