- patlıcan ve biber kuruları ( ben yaklaşık olarak 35-40 adet arası hazırladım)
- 300 gr.orta yağlı kıyma
- 2 adet orta boy soğan
- 1 çay bardağı pirinç
- 2-3 yk.acı biber salçası (acı yiyemiyenler için tatlı biber salçası)
- tuz
- karabibber
- 1 çb.sıvıyağ
- 1 limonun suyu
Geniş bir tencerede patlıcan ve biberler yumuşayana kadar haşlayalım.
Karıştırma kabına yemeklik doğradığımız soğanları ve diğer malzemelerin hepsini ekleyip karıştıralım.
Dolmalık biberleri ve patlıcanları iç harç ile bir parmak seviyesi boşluk kalıcak şekilde dolduralım ve pişireceğimiz tencereye yan yana dizelim.
Üzerini geçmeyecek kadar sıcak su ve limon suyunu ilave edelim önce harlı daha sonra kısık ateşte pirinçler yumuşayıp suyunu çekene kadar pişirelim.
AFİYET OLSUN :)
2 yorum:
merhaba berna hanım evim şahaneden izledim sizi,blogcu olmanızdan dolayı da ilgimi çekti bende beklerim
sevgiler
Bahar hanım merhabalar,sizin bloğunuzda çok güzel.izlemeye aldım takipçinizim :)))
Yorum Gönder