Çocukken annem en az 3-4 kilo sütten yapardı sütlacı ve o gün mutfak tezgahı kaselerden geçilmezdi.Ama benim en sevdiğim kaseler nedense resimdeki kaselerdi.Hemen bitirip kasenin dibindekie şeker resmini görmek isterdim.Geçen günlerde annemin mutfağını düzenlerken annemin bu kaseleri kullanmadığı için ayırdığını gördüm.Tam 40 senelik olan kaseleri hemen aldım ve sütlacımı yaptım ve sizin beğeninize sundum umarım sizde seversiniz...
MALZEMELER:
- 1 litre süt
- 1.5 çb.pirinç
- 1sb.tozşeker
- 2-2.5 yk.buğday nişastası
- 200 ml.krema
- 1 pk.vanilya
Pirinçleri üzerini geçecek kadar su ilavesiyle birlikte ezilemeyecek şekilde haşlayın.
Başka bir tencereye süt toz şeker ve haşladığınız pirinçleri alarak orta ateşte kaynatın.
Nişastayı üzerini geçecek kadar su ilave ederek eritin. Kaynayan tencereye yavaş yavaş ekleyip hızlıca karıştırın. 2-3 dakika kaynadıktan sonra kremayı ekleyin. Birkaç dakika kaynatın ve tencereyi ocaktan alın. Vanilyayı ekleyip karıştırın. Kaselere paylaştırıp soğuyunca tarçın,fındık yada fıstık serperek servis yapın.
AFİYET OLSUN:)
1 yorum:
ellerine sağlık arkidişim :)))))))
Yorum Gönder