Sayfalar

26 Nisan 2013 Cuma

Kaymaklı Poğaça

MALZEMELER :
  • 200 gr.kaymak
  • 1 çb.sıvıyağ
  • 1çb.ılık su
  • 1yumurta sarısı
  • 125 gr.Teremyağ
  • 1çk.tuz
  • 2 çk.toz şeker
  • 1 çk.kuru maya
  • Aldığı kadar un.
HAZIRLANIŞI :
ilk önce maya,sı ve toz şekeri bir kasede mayalandıralım.Diğer malzemelerin hepsini karıştırma kabına alalım.Mayalandırdığımız karışımıda karıştırma kabına alalım ve azar azar un ekleyerek bütün malzemeyi harmanlayalım.Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim.Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine ceviz büyüklüğünde kopardığımız hamurlardan yuvarlayalım.Arzu ederseniz çörek otu ile süsleyebilirsiniz. 170 derecelik fırında 20 dakika pişirdiğimiz poğaçalarımız yemeğe hazırdır.
AFİYET OLSUN :)

5 yorum:

  1. ELLERİNİZE SAĞLIK
    EMİNİM ÇOK LEZZETLİ OLMUŞTUR
    HAYIRLI AKŞAMLAR

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkür ederim.Beğendiğinize sevindim...

    YanıtlaSil
  3. sitemi beğendiğiniz için çok teşekkür ederim.seve seve sizin sitenizide ziyaret ederim...

    YanıtlaSil

yorumlarınız benim için çok önemli,kendimi geliştirmem adına olumlu yada olumsuz görüşlerinizi bekliyorum