Bilen bilir, gören görür; unnado.com ile alışverişe çıkan hep en uygun fiyatlısını bulur! Yalnız şimdiden uyarayım, bu alışveriş kulübünde dolaşırken kendinizi kaybedebilirsiniz. Kendiniz ve çocuğunuz için alışveriş yapmaya doyamayacağınız unnado.com, ebeveyn olmaya doğru giden yolu bakın nasıl anlatmış!
Bu leziz videonun sahibi unnado.com; bakmaya doyamayacağınız, gezerken içinizin gideceği, ailelere özel bir alışveriş kulübü... Birbirinden sevimli ürünleri ve özel kampanyalarıyla unnado.com ’da tadından yenmez bir alışverişe çıkmaya hazır olun! Çocuğunuzun ihtiyaçlarını a’dan z’ye düşünen bu kulüpte alışveriş yapmanın tadı damağınızda kalıyor.
Bir bumads advertorial içeriğidir.
29 Kasım 2012 Perşembe
28 Kasım 2012 Çarşamba
Fırınlanmış Zeytinyağlı Biber Dolması
MALZEMELER:
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 kg.dolmalık biber
8-9 yemek kaşığı pirinç (her orta boy biber için kabaca 1 yemek kaşığı hesabı ile, biberleriniz büyük boy ise pirinç miktarını daha fazla tutun)
Yarım su bardağı su
yarım demet maydonoz,
1 çay kaşığı tarcın,
1 yemek kaşığı kuru nane,
1 tatlı kaşığı kuş üzümü,
1 tatlı kaşığı şeker,
1 pk. çam fıstığı
1 orta boy soğan
tuz.karabiber
HAZIRLANIŞI:
İnce doğranmış soğanı zeytinyağı içinde kavurun, çam fıstıklarını ilave edin.
Pirinci koyun 1-2 dakika kavurun, ağız tadınıza göre tuzunu atın, şekeri ilave edin, yarım su bardağı suyu koyarak suyunu çekene kadar pişirin.
Piştikten sonra 5-10 dakika dinlendirin. İnce doğranmış maydanoz, tarçın, kuş üzümü, karabiber, kuru nane katın, karıştırın.
Çekirdek kısmı çıkarılmış dolmalık biberlerin içine pirinçli malzemenizden doldurun. Domates yerleştirecek kadar boşluk bırakın. Domatesleri biberlerin ağız kısmına yerleştirin.
Tencereye biberleri ağızları yukarıya gelecek şekilde dizin. 1,5 su bardağı suyu tencereye koyun. 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı ve biberleri tuzlayacak kadar tuzu ilave edin. Kaynamaya başladıktan sonra altını hafif ayara alın, pişirin. Pişen biberleri fırın kabına alalım ve 180 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.
AFİYET OLSUN :)
HAZIRLANIŞI:
İnce doğranmış soğanı zeytinyağı içinde kavurun, çam fıstıklarını ilave edin.
Pirinci koyun 1-2 dakika kavurun, ağız tadınıza göre tuzunu atın, şekeri ilave edin, yarım su bardağı suyu koyarak suyunu çekene kadar pişirin.
Piştikten sonra 5-10 dakika dinlendirin. İnce doğranmış maydanoz, tarçın, kuş üzümü, karabiber, kuru nane katın, karıştırın.
Çekirdek kısmı çıkarılmış dolmalık biberlerin içine pirinçli malzemenizden doldurun. Domates yerleştirecek kadar boşluk bırakın. Domatesleri biberlerin ağız kısmına yerleştirin.
Tencereye biberleri ağızları yukarıya gelecek şekilde dizin. 1,5 su bardağı suyu tencereye koyun. 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı ve biberleri tuzlayacak kadar tuzu ilave edin. Kaynamaya başladıktan sonra altını hafif ayara alın, pişirin. Pişen biberleri fırın kabına alalım ve 180 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.
AFİYET OLSUN :)
katagoriler
zeytinyağlılar
26 Kasım 2012 Pazartesi
Havuç Tarator
MALZEMELER:
Havuçları yıkayın ve kabuklarını soyun. Rendenin iri tarafıyla rendeleyin.
Tavaya sıvıyağı alın, havuçları ekleyerek orta ateşte havuçlar yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 10 dakika soteleyin)
Sarımsağı rendeleyin, biraz tuz ekleyerek 1 su bardağı yoğurt ile karıştırın.
Pişen havuçları ocaktan alın ve 10 dakika kadar soğumasını bekleyin.
Hazırladığınız sarımsaklı yoğurdu ve cevizi pişirdiğiniz havuçlara ekleyerek karıştırın. Buzdolabında dinlendirdikten sonra servis yapın.
AFİYET OLSUN :)
- 2 ad. büyük boy havuç
- 1 sb.yoğurt
- 2-3 diş sarımsak
- 4-5 yk. sıvıyağ
- yarım çb.dövülmüş ceviz
Havuçları yıkayın ve kabuklarını soyun. Rendenin iri tarafıyla rendeleyin.
Tavaya sıvıyağı alın, havuçları ekleyerek orta ateşte havuçlar yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 10 dakika soteleyin)
Sarımsağı rendeleyin, biraz tuz ekleyerek 1 su bardağı yoğurt ile karıştırın.
Pişen havuçları ocaktan alın ve 10 dakika kadar soğumasını bekleyin.
Hazırladığınız sarımsaklı yoğurdu ve cevizi pişirdiğiniz havuçlara ekleyerek karıştırın. Buzdolabında dinlendirdikten sonra servis yapın.
AFİYET OLSUN :)
katagoriler
mezeler
İrmik Helvası
- yarım pk.irmik
- 500 ml.süt
- 200 gr.toz şeker
- 1 pk.çam fıstığı
- 125 gr.tereyağ
Tereyağını eritip irmiği kısık ateşte kavurmaya başlayalım.Fıstıkları ekleyip 10 dakika boyunca sürekli karıştırarak kavuralım.
Diğer tarafta sütü ve şekeri kaynatalım.İrmik pembeleşince ateşi kapatalım ve sütü hemen dökelim. 5-10 dakia helvamızı dinlendirelim ve arzuya göre tarçın serperek ılık olarak servis yapalım.
AFİYET OLSUN :)
katagoriler
tatlılar
Badem Aromalı Cevizli Browni
Uzun bir aradan sonra herkese merhaba...Bu aralar yeni tarif eklemeye bir türlü fırsat bulamıyorum.Kızım bu yıl 1. sınıfa başladı o yüzden onunla daha çok zaman geçiriyorum.Tariflerim birikti,artık yavaş yavaş eklemeye başlayacağım.İşte uzun zaman sonra ekleyeceğim ilk tarif BADEM AROMALI CEVİZLİ BROWNİ...
MALZEMELER:
Fırını 180 dereceye ayarlayalım.Tereyağ ve çikolatayı benmari usulü eritelim.Oda ısısında ılınınınca şekeri ilave ederek mikser yardımı ile çırpalım.Yumurtaları teker teker ekleyerek pürüzsüz bir kıvam elde edene dek çırpmaya devam edelim.Ardından vanilya ve badem aromasını ekleyelim.elenmiş unu ve tuzu da ilave edip karıştıralım.En son hafif unlanmış cevizi de ilave edelim.Spatula yardımı ile alttan üste havalandırarak malzemeyi birbirine iyice yedirelim.
Çapı 22-24 cm.lik yuvarlak yada kare kabın heryerini yağlayalım ve karışımı içine dökelim.
Yaklaşık 40 dakika pişirelim.
NOT: fırınlar pişirirken farklılık gösterebileceğinden 25 dakikadan sonra kürdan yardımı ile kontrol ederek pişirelim.
AFİYET OLSUN :)
MALZEMELER:
- 3 Pk.80 gr.lık bitter çikolata
- 125 gr.tereyağı
- 1 sb.toz şeker
- 4 yumurta
- 3 damla acıbadem aroması (pasta malzemesi satan dükkanlarda bulunuyor)
- 1 pk.vanilya
- 1 sb.un
- 1 tutam tuz
- 1 çay b. iri dövülmüş ceviz
Fırını 180 dereceye ayarlayalım.Tereyağ ve çikolatayı benmari usulü eritelim.Oda ısısında ılınınınca şekeri ilave ederek mikser yardımı ile çırpalım.Yumurtaları teker teker ekleyerek pürüzsüz bir kıvam elde edene dek çırpmaya devam edelim.Ardından vanilya ve badem aromasını ekleyelim.elenmiş unu ve tuzu da ilave edip karıştıralım.En son hafif unlanmış cevizi de ilave edelim.Spatula yardımı ile alttan üste havalandırarak malzemeyi birbirine iyice yedirelim.
Çapı 22-24 cm.lik yuvarlak yada kare kabın heryerini yağlayalım ve karışımı içine dökelim.
Yaklaşık 40 dakika pişirelim.
NOT: fırınlar pişirirken farklılık gösterebileceğinden 25 dakikadan sonra kürdan yardımı ile kontrol ederek pişirelim.
AFİYET OLSUN :)
katagoriler
kekler
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)